Проектирование загородных домов и коттеджей.

Мы постараемся создать идеальный вариант для загородного проживания. Он позволяет экономить на энергетических ресурсах и создавать максимальный комфорт.
Главная » 2018 » Сентябрь » 21 » Будинок з глини та соломи
13:06
Будинок з глини та соломи

Будинок з соломи і глини

11.08.2015 By Андрей Comments are Off глиняна штукатурка

Будуючи заміський будинок, хочеться отримати весь максимум відчуттів від проживання за межами міста. Аромат літнього ранку, легкість домашньої атмосфери. Ось так, найчастіше, і виникає інтерес до будівництва будинку із соломи.

 Привабливість, таких будинків у екологічності та природності самих матеріалів. Але це далеко не все. Можливість побудувати будинок своїми руками з соломи та ще й виконати обробку глиняного штукатуркою, робить такі матеріали все більш популярними для заміського будівництва. Привабливість у тому, що ви можете самостійно зробити внесок у будівництво власного будинку разом зі своєю родиною. І по завершенні сказати: «Я побудував цей будинок своїми руками», отримуючи неймовірне задоволення.

dom-iz-solomy-i-gliny-02

Основними перевагами соломи як будівельного матеріалу і глиняної штукатурки як обробки є:

  • дешевизна
  • місцеве походження – легко дістати
  • малий вплив на навколишнє середовище
  • сприяє формуванню здорової атмосфери приміщення на відміну від багатьох інших матеріалів

Важливо! Перевіряйте походження соломи. Пам’ятайте, що все, чим солому обробляли, може опинитися у ваших легенях. Поля, на яких вона була зібрана, не повинні бути оброблені пестицидами.

dom-iz-solomy-i-gliny-04Солома, яка підходить для будівництва може бути зібрана з ряду культур, що робить її доступною у багатьох географічних точках. Різні види соломи володіють різними властивостями. Наприклад, рисова солома, як кажуть, більш довговічна, ніж пшенична, тому що вона має більш високий вміст кремнезему.

dom-iz-solomy-i-gliny-03Герметичність конструкції стіни має першорядне значення. Щілини в оболонці будівлі можуть сприяти проникненню теплого і вологого повітря в стіни, що може викликати гниття. Але, до цього схильні не тільки будинки з соломи – поява конденсату і цвілі це загальна проблема у багатьох стандартних будинках.

В залежності від конструктивної особливостей будинку, самі тюки можна використовувати в якості несучої конструкції для стін. Або використовується дерев’яний або сталевий каркас, а солома слугує заповненням стін. Товщина стіни, як правило, визначається форматом блоків, які формуються на машині прес-підбирачі, яка використовується під час збирання соломи з поля. Найчастіше, прямокутні тюки (кругові не будуть підходити для стандартних будівельних цілей) мають близько 45 сантиметрів товщини. Таким чином, ширина стін із соломи буде цілком прийнятною для спорудження будинку високої енергоефективності.

dom-iz-solomy-i-gliny-06

У той час як солома є відносно хорошим ізоляційним матеріалом, потрібно враховувати, що іноді теплозберігаючі характеристики цієї технології переоцінюються. Насамперед, ефективність залежить від якості окремого тюка. Кожен з них повинен бути перевірений на предмет цілісності, і повинен бути добре просушений.

dom-iz-solomy-i-gliny-07

Крім того, не варто забувати про пожежобезпеку. Особливу увагу повинно бути приділено зберіганню і доступу на етапі будівництва.

Після того, як стіни будуть покриті  оздобленням зовнішньої і внутрішньої сторони (гіпсокартоном з вогнезахисним шаром або глиняного штукатуркою), небезпека зменшується, і буде порівнянна з рівнем пожежної безпеки будь-якого дерев’яного будинку.

 

dom-iz-solomy-i-gliny-08Величезне естетичне і практичне значення має те, який тип обробки ви виберете для стін вашого будинку. Багато воліють використовувати глиняну штукатурку для інтер’єрів, яка зберігає органічні і тактильні властивості соломи.

Одним з естетичних переваг стін з соломи з глиняною штукатуркою є їх скульптурне складова.

dom-iz-solomy-i-gliny-10

Ви можете бути винахідливими з формами контурів і отворів …

dom-iz-solomy-i-gliny-11

… і куточками …

… і нішами в стінах свого будинку.

dom-iz-solomy-i-gliny-12

З глиняною штукатуркою можна округлити край і створити дуже м’який погляд, зберігаючи при цьому прості, чисті, сучасні лінії.

dom-iz-solomy-i-gliny-13

dom-iz-solomy-i-gliny-15Після завершення будівництва, може бути важко сказати, що будинок був побудований з соломи, тому багато хто залишає невелике вікно в одній з стін.

Це хороший спосіб нагадати собі про ту роботу, яку ви вклали в свій будинок і, звичайно ж, це окрема тема для розмови з вашими гостями.

ільшість людей, які вирушають у цю будівельну пригоду, згодні, що це весело і неймовірно корисно. Це захоплення, яке може розділити вся сім’я, що дійсно перетворює будівництво будинку в реалізацію вашої мрії.

 dom-iz-solomy-i-gliny-16

Автор: Маріанна Пікерінг

Переклад: Андрій Марченко

Просмотров: 303 | Добавил: Rostic | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar