Проектирование загородных домов и коттеджей.

Мы постараемся создать идеальный вариант для загородного проживания. Он позволяет экономить на энергетических ресурсах и создавать максимальный комфорт.
Главная » 2018 » Сентябрь » 21 » Екологічне будівництво
12:36
Екологічне будівництво

Екологічне будівництво отримало широке поширення у всьому світі. Зокрема, великою популярністю користується будівництво будинків, в яких стіни наповнені солом'яними тюками. Будинок із соломиволодіє безліччю переваг перед своїми цегляними і бетонними побратимами.

Насамперед, це теплоізоляційні властивості. Стіни виконуються з дерев'яного каркасу, який набивається соломою. Така конструкція, заштукатуренная глиною, здатна надійно утримувати тепло в будинку, що дозволяє значно заощадити на опаленні в зимовий час. Також будинок із соломи відрізняється особливою міцністю. Відомі випадки, коли такі будови простояли понад 140 років, і досі цілком придатні для житла.

Така технологія передбачає використання солом'яних тюків, як правило, розміром 90х45х35 і вагою близько 23 кілограм. Найчастіше використовується житня солома, так як в ній міститься більше кремнезему порівняно з іншими культурами. А це гарантує кращий захист від гризунів.

 

Побудувати будинок із соломи - значить забезпечити собі наступні переваги:

  1. Теплоізоляція. Підрахунки показали, що теплопровідність будинку, побудованого за такої технології в сім разів вище, ніж у цегли.
  2. Довговічність. Такі будинки здатні служити більше 100 років. Якщо вологість соломи складає менш 20%, ніякі біологічні процеси в ній не відбуваються. Вологість нашої соломи не більш 5%.
  3. Екологічність. Використання природних матеріалів говорить сама за себе.
  4. Шумоізоляція. Півметрові стіни з глиняного штукатуркою стануть надійною перешкодою для шуму.
  5. Пожежна безпека. Всупереч багатьом думок, солом'яні будинки володіють високим класом вогнестійкості, так як глина під впливом вогню тільки обпалюється, надійно перекриваючи йому шлях до соломі.

Якщо ви бажаєте стати володарем усіх цих переваг, варто задуматися про такому вигляді житла, як будинок із соломи. Украинаиздревле славилася своїми хатами з соломи і глини, і зараз вони пережили свій етап еволюції, знову ставши популярним видом житла.

Зростання цін на газ та електроенергію змушує українців придивлятися до "зеленого" житла. Пропозиція вітчизняного ринку не забарилася.

Цегла, метал, бетон — стандартні матеріали, які використовуються у будівництві. Якщо ж пересічному українцю запропонувати помешкання із соломи або автономний будинок із сонячною електростанцією на даху, то він, найімовірніше, не сприйме таку пропозицію всерйоз.

Такі технології уявляються йому ненадійними або надто дорогими.

Тим не менше, на українському ринку працюють кількадесят будівельних компаній, які керуються стандартами енергоефективного будівництва.

ЕП вирішила з'ясувати, що пропонують українські компанії, і які вигоди має енергоефективне житло.

Просмотров: 212 | Добавил: Rostic | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar