Проектирование загородных домов и коттеджей.

Мы постараемся создать идеальный вариант для загородного проживания. Он позволяет экономить на энергетических ресурсах и создавать максимальный комфорт.
Главная » 2018 » Сентябрь » 27 » Завдяки поліпшенню рівня ізоляції та встановлення нових вікон можливо значно скоротити потреби в теплі.
23:17
Завдяки поліпшенню рівня ізоляції та встановлення нових вікон можливо значно скоротити потреби в теплі.

Якщо у Ваші плани не входить будівництво нового будинку, завжди є можливість підвищити енергоефективність існуючого будинку.

Завдяки поліпшенню рівня ізоляції та встановлення нових вікон можливо значно скоротити потреби в теплі. Крім того, велику частину решти потреби можна покрити шляхом встановлення сонячних колекторів. Витрати на описувану тут модернізацію можуть скласти від 2 тисяч євро і більше, однак, будівництво нового будинку коштує набагато дорожче. Не варто забувати, що «енергетична» перебудова старого будинку принесе не тільки комфорт, але і відповідне підвищення вартості будинку.

екобудинки

Покрокове перетворення звичайного будинку в сонячний.

Шлях від звичайного будинку до сонячного зазвичай йде через послідовне енерготехнічна перебудову будинку.Рекомендується провести ретельний аналіз стану будівлі та опалювальної системи, бажано скористатися допомогою архітектора або фахівця в сфері енергозбереження. За аналізом піде складання списку необхідних заходів щодо вдосконалення системи опалення із зазначенням відповідних інвестиційних витрат і досяжною економії на опаленні.

 
схема 1

Установка накопичувача.

Для зберігання сонячного тепла необхідно використовувати максимально великий накопичувач. У старих будинках це зазвичай не виходить через брак місця, тому часто накопичувачі розміщують в підвалі: їх привозять у вигляді окремих деталей і вже на місці з'єднують. Для того, щоб встановити великий накопичувач, іноді треба вжити додаткових будівельні заходи. Альтернатива: безліч невеликих накопичувачів, з'єднаних один з одним. Величина накопичувача визначає параметри системи сонячних колекторів.

Опалення низькими температурами.

Чим нижче температура опалення, тим вище ефективність сонячної установки. Ідеальним рішенням є панельне опалення. Простіше встановити стеновое опалення, ніж «теплий» підлогу, до того ж воно захищає стіни від вологості.Вже наявні радіатори можуть працювати на більш низькій температурі, якщо поліпшити теплоізоляцію будинку.

Додаткове опалення за допомогою біомаси.

Існують різні варіанти додаткового нагрівання накопичувача. Вони залежать від опалювальної навантаження будівлі, готовності до інвестування і вимог господаря будинку до комфорту. Наприклад, можна замінити мазутова опалення центральним опаленням, що працюють на гранулах деревини, при цьому будуть використовуватися той же резервуар і той же сховище для палива. Альтернатива: котел з апаратом для сухої перегонки дерева. Якщо рівень теплоізоляції будинку високий, то можна використовувати в приміщенні печі, що працюють на деревній трісці або гранулах з підведенням води.

Просмотров: 384 | Добавил: Rostic | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar