Проектирование загородных домов и коттеджей.

Мы постараемся создать идеальный вариант для загородного проживания. Он позволяет экономить на энергетических ресурсах и создавать максимальный комфорт.
Главная » Архив материалов
Rostic   (21.09.2018 13:06)

Будинок з соломи і глини

11.08.2015 By Андрей Comments are Off глиняна штукатурка

Будуючи заміський будинок, хочеться отримати весь максимум відчуттів від проживання за межами міста. Аромат літнього ранку, легкість домашньої атмосфери. Ось так, найчастіше, і виникає інтерес до будівництва будинку із соломи.

 Привабливість, таких будинків у екологічності та природності самих матеріалів. Але це далеко не все. Можливість побудувати будинок своїми руками з соломи та ще й виконати обробку глиняного штукатуркою, робить такі матеріали все більш популярними для заміського будівництва. Привабливість у тому, що ви можете самостійно зробити внесок у будівництво власного будинку разом зі своєю родиною. І по завершенні сказати: «Я побудував цей будинок своїми руками», отримуючи неймовірне задоволення.

dom-iz-solomy-i-gliny-02

Основними перевагами соломи як будівельного матеріалу і глиняної штукатурки як обробки є:

  • дешевизна
  • місцеве походження – легко дістати
  • малий вплив на навколишнє середовище
  • сприяє формуванню здорової атмосфери приміщення на відміну від багатьох інших матеріалів

Важливо! Перевіряйте походження соломи. Пам’ятайте, що все, чим солому обробляли, може опинитися у ваших легенях. Поля, на яких вона була зібрана, не повинні бути оброблені пестицидами.

dom-iz-solomy-i-gliny-04Солома, яка підходить для будівництва може бути зібрана з ряду культур, що робить її доступною у багатьох географічних точках. Різні види соломи володіють різними властивостями. Наприклад, рисова солома, як кажуть, більш довговічна, ніж пшенична, тому що вона має більш високий вміст кремнезему.

dom-iz-solomy-i-gliny-03Герметичність конструкції стіни має першорядне значення. Щілини в оболонці будівлі можуть сприяти проникненню теплого і вологого повітря в стіни, що може викликати гниття. Але, до цього схильні не тільки будинки з соломи – поява конденсату і цвілі це загальна проблема у багатьох стандартних будинках.

В залежності від конструктивної особливостей будинку, самі тюки можна використовувати в якості несучої конструкції для стін. Або використовується дерев’яний або сталевий каркас, а солома слугує заповненням стін. Товщина стіни, як правило, визначається форматом блоків, які формуються на машині прес-підбирачі, яка використовується під час збирання соломи з поля. Найчастіше, прямокутні тюки (кругові не будуть підходити для стандартних будівельних цілей) мають близько 45 сантиметрів товщини. Таким чином, ширина стін із соломи буде цілком прийнятною для спорудження будинку високої енергоефективності.

dom-iz-solomy-i-gliny-06

У той час як солома є відносно хорошим ізоляційним матеріалом, потрібно враховувати, що іноді теплозберігаючі характеристики цієї технології переоцінюються. Насамперед, ефективність залежить від якості окремого тюка. Кожен з них повинен бути перевірений на предмет цілісності, і повинен бути добре просушений.

dom-iz-solomy-i-gliny-07

Крім того, не варто забувати про пожежобезпеку. Особливу увагу повинно бути приділено зберіганню і доступу на етапі будівництва.

Після того, як стіни будуть покриті  оздобленням зовнішньої і внутрішньої сторони (гіпсокартоном з вогнезахисним шаром або глиняного штукатуркою), небезпека зменшується, і буде порівнянна з рівнем пожежної безпеки будь-якого дерев’яного будинку.

 

dom-iz-solomy-i-gliny-08Величезне естетичне і практичне значення має те, який тип обробки ви виберете для стін вашого будинку. Багато воліють використовувати глиняну штукатурку для інтер’єрів, яка зберігає органічні і тактильні властивості соломи.

Одним з естетичних переваг стін з соломи з глиняною штукатуркою є їх скульптурне складова.

dom-iz-solomy-i-gliny-10 ... Читать дальше »

Rostic   (21.09.2018 13:04)
Rostic   (21.09.2018 13:03)
Rostic   (21.09.2018 12:59)

Будинок з чорновим оздобленням

від 270 USD/м2

  • Фундамент
  • Оштукатурені панелі стін, підлог, перекриттів, даху
  • Покрівля
  • Монтаж домокмплекту

Будинок з чистовим оздобленням

від 420 USD/м2

  • ​Фундамент
  • Оштукатурені панелі стін, підлог, перекриттів, даху
  • Покрівля
  • Монтаж домокомплекту
  • Фасади
  • Розведення електрокабелю, опалення, водопроводу і каналізації
  • Шпаклівка стін і стель
  • Підшивка звисів даху
  • Відмостка, водостоки
  • Вікна та двері
  • Чистова стяжка підлоги
Rostic   (21.09.2018 12:55)
ВАРТІСТЬ ПАНЕЛЕЙ RAINBOW ECOSYSTEM від RAINE-UA
 
 
 

Панелі стінові

Товщина 450 мм
Ширина від 1,2 м до 6 м
Висота до 4,5 м
Глиняно-вапняна штукатурка 4 см з двох боків

Ціна: 66,4 USD/м2

 

Панелі підлоги, перекриття та даху
до 4,5 м

Товщина 450 мм
Ширина 1,2 м
Довжина від 1,2 м до 4,5 м
Глиняно-вапняна штукатурка 4 см з двох боків

Ціна: 74 USD/м2

 

Панелі підлоги, перекриття та даху
від 4,5 м до 7,6 м

Товщина 450 мм
Ширина 1,2 м
Довжина від 4,5 м до 7,6 м
Глиняно-вапняна штукатурка 4 см з двох боків

Ціна: 133 USD/м2

Rostic   (21.09.2018 12:52)
Rostic   (21.09.2018 12:49)
Rostic   (21.09.2018 12:48)
Rostic   (21.09.2018 12:36)

Екологічне будівництво отримало широке поширення у всьому світі. Зокрема, великою популярністю користується будівництво будинків, в яких стіни наповнені солом'яними тюками. Будинок із соломиволодіє безліччю переваг перед своїми цегляними і бетонними побратимами.

Насамперед, це теплоізоляційні властивості. Стіни виконуються з дерев'яного каркасу, який набивається соломою. Така конструкція, заштукатуренная глиною, здатна надійно утримувати тепло в будинку, що дозволяє значно заощадити на опаленні в зимовий час. Також будинок із соломи відрізняється особливою міцністю. Відомі випадки, коли такі будови простояли понад 140 років, і досі цілком придатні для житла.

Така технологія передбачає використання солом'яних тюків, як правило, розміром 90х45х35 і вагою близько 23 кілограм. Найчастіше використовується житня солома, так як в ній міститься більше кремнезему порівняно з іншими культурами. А це гарантує кращий захист від гризунів.

 

Побудувати будинок із соломи - значить забезпечити собі наступні переваги:

  1. Теплоізоляція. Підрахунки показали, що теплопровідність будинку, побудованого за такої технології в сім разів вище, ніж у цегли.
  2. Довговічність. Такі будинки здатні служити більше 100 років. Якщо вологість соломи складає менш 20%, ніякі біологічні процеси в ній не відбуваються. Вологість нашої соломи не більш 5%.
  3. Екологічність. Використання природних матеріалів говорить сама за себе.
  4. Шумоізоляція. Півметрові стіни з глиняного штукатуркою стануть надійною перешкодою для шуму.
  5. Пожежна безпека. Всупереч багатьом думок, солом'яні будинки володіють високим класом вогнестійкості, так як глина під впливом вогню тільки обпалюється, надійно перекриваючи йому шлях до соломі.

Якщо ви бажаєте стати володарем усіх цих переваг, варто задуматися про такому вигляді житла, як будинок із соломи. Украинаиздревле славилася своїми хатами з соломи і глини, і зараз вони пережили свій етап еволюції, знову ставши популярним видом житла.

Зростання цін на газ та електроенергію змушує українців придивлятися до "зеленого" житла. Пропозиція вітчизняного ринку не забарилася.

Цегла, метал, бетон — стандартні матеріали, які використовуються у будівництві. Якщо ж пересічному українцю запропонувати помешкання із соломи або автономний будинок із сонячною електростанцією на даху, то він, найімовірніше, не сприйме таку пропозицію всерйоз.

Такі технології уявляються йому ненадійними або надто дорогими.

Тим не менше, на українському ринку працюють кількадесят будівельних компаній, які керуються стандартами енергоефективного будівництва.

ЕП вирішила з'ясувати, що пропонують українські компанії, і які вигоди має енергоефективне житло.

Rostic   (16.09.2015 21:01)

 

 

Опубликовано: 8 дек. 2014 г.

Первый из трилогии фильм известного американского популяризатора каркасного домостроения Ларри Хона. В этом фильме пойдет речь о строительстве полов и лестниц в простом каркасном доме, построенным Ларри Хоном со своим братом. Фильм дает наглядное представление об основах строительства. Вашему вниманию монументальную трилогию Ларри Хона (Larry Haun) — знаменитого и уважаемого во всем мире строителя каркасных домов, посвятившего всю жизнь каркасному домостроению.

Это уникальный человек, популяризовавший применение каркасной технологии строительства по всему миру, благодаря своему мастерству, а также умению правильно и четко освещать проделанную работу. На его книгах и фильмах не одно поколение современных строителей освоили каркасную технологию строительства.

К сожалению, все мы не вечны и 24 октября 2011 года Ларри Хон покинул этот мир, находясь в возрасте 80 лет. Но уверенны, все проделанное им и так харизматично освещенное в его творчестве послужит еще долгую службу нам с Вами, поэтому перейдем непосредственно к кратким пояснениям перед просмотром, а потом и самому просмотру знаменитой трилогии.

Итак, снятая Лари Хоном в средине 90-х, трилогия: «Полы и лестницы», «Стены» и «Крыши» посвящена каркасному домостроению и является приложением к книге Лари Хона «The very efficient carpenter» / «Эффективный плотник».

В процессе просмотра Вы можете обратить внимание на нестыковки в размерности. Все это потому, что в американских COD-ах (аналогах наших Сводов Правил — СП) используются дюймовые величины. И например, размер 50х150, озвучиваемый переводчиком, в действительности 2х6 дюйма. Но это номинальный размер сырой доски после распила, а из сырой доски американцы не строят, кодекс запрещает.
Строить у них положено из сухой доски (специально высушенной). При этом влажность доски опускается ниже чем естественная сушка (в последующем она уже не способна набрать ее, за исключением длительного вымачивания). Сушеная же доска прочнее чем доска ЕВ (естественной влажности).
После сушки и острожки реальный размер доски 1,5х5,5 дюймов, т. е. в метрической системе это 38х140 мм. Но для обозначения сечения доски американцы используют номинальный размер сырой доски, а не реальный размер сухой строганной доски. Вот такой вот нюанс. Это косвенно подтверждается таблицей 7-1 нашего СП 31-105-2002, в которой минимальное сечение стойки либо 38х38 мм (2х2 дюйма), либо 38х89 (2х4), либо 38х140 (2х6) и т.д.
У нас же нередко выбор сечений пиломатериала затруднителен и переводчик принял простое решение — использовать размеры сечений наиболее широко встречающихся и используемых пиломатериалов.

Но в данном случае копаться в размерах досок — это лишнее. Фильмы по-сути являются ознакомительными и демонстрационными. Человек, решивший ознакомиться с технологией каркасного домостроения при помощи таких переводов — ознакомится с ней. Захочет реализовать на практике — о многом спросит, прочитает и узнает. Фильмы на этой стадии станут пособием не что и из чего делать, а как примерно надо делать. Зритель с помощью фильмов получает возможность психологически подготовиться к стройке, проникнуться уверенностью путём возможности мысленной визуализации тех процессов, которые ему предстоят.

Еще по терминологии…

В соответствии с СП 31-105-2002:
Балки, на которые опирается пол первого этажа (100х150) называются прогоны;
Лежни — опорные доски;
лаги — балки;
обвязная — обвязочная;
подъем лестницы — подступенок;
Лаги — нужно обратить внимание на то, что в фильме речь идет и о балках, и о лагах. В переводе и то и другое называлось лагами.

« 1 2 3 »